Яйця в салаті впливають на засвоєння каротиноїдів з овочів

12:20, 15 червня 2015
Зарубіжні новини
422 0

Каротиноїди — це речовини, що надають рослинам жовті та оранжеві відтінки, вони є й антиоксидантами.

hellokitchen.ru

Вони погано розчиняються у воді, але добре розчиняються в жирах, пише Здоров'я. Відомі каротиноїди — зеаксантин, лікопен і лютеїн.

Більшість з тих чи інших причин вживає недостатньо овочів, а значить, мало каротиноїдів. Щоб збільшити кількість цих речовин, що потрапляє в організм, досить додавати в салат варені яйця

Читайте такожПродукти з калієм нормалізують артеріальний тиск

В Університеті Пердью провели дослідження, як варені курячі яйця в салаті впливають на засвоєння каротиноїдів з овочів. Кожен з 16 учасників протягом 10 годин послідовно з'їв 3 тарілки салату: без яєць, з додаванням одного вареного яйця і з додаванням трьох яєць. Щогодини у випробовуваних забирали кров для біохімічного аналізу. У крові учасників виявляли в 3,8 разів більше каротиноїдів після поїдання салату з трьома яйцями, ніж після тарілки салату без яєць.

Засвоєння каротиноїдів поліпшується тому, що яйця містять багато ліпопротеїнів, у яких добре розчиняються лютеїн і йому подібні сполуки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter