REUTERS

Експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) переконані, що ще є можливість недопущення глобальної епідемії коронавірусу.

Про це сьогодні заявив генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус під час прес- конфренції у Женеві, передає Deutsche Welle.

Читайте такожЄвросоюз оголосив "високий" рівень ризику через коронавірус

Відео дня

За його словами, "вікно можливостей" щодо протидії подальшому поширенню захворювання ще відкрите, особливо на тлі того, що досі в понад 130 країнах не зафіксовано жодного випадку коронавірусу.

Крім того, директор ВООЗ наголосив, що впродовж останньої доби на території континентального Китаю, де вперше було виявлено коронавірус, було підтверджено у дев'ять разів менше випадків, ніж за межами КНР.

Тут уже багато днів поспіль спостерігається стале скорочення числа нових виявлених випадків цього небезпечного захворювання. Однак, незважаючи на це, найбільше зафіксованих випадків захворювання припадає саме на Китай.

Щодо підтверджених випадків поза межами КНР, то 81 відсоток таких припадає на чотири країни - Південну Корею, Італію, Іран та Японію. Саме ситуація з поширенням вірусу в цих країнах найбільше непокоїть ВООЗ, визнав очільник організації.

Він вважає, що лише вжиття рішучих заходів у боротьбі з подальшим поширенням вірусу дасть можливість його подолати. На думку очільника ВООЗ, всі країни повинні докласти максимум зусиль для цього. В такому разі є можливість зупинити цей вірус, переконаний він.

На доказ своїх аргументів Тедрос Адханом Гебреєсус навів той факт, що поширення коронавірусу вдається спинити значно легше, ніж грипу.