REUTERS

Уряд РФ заборонив до 1 червня експорт низку медичних виробів, у тому числі масок.

Як повідомили УНІАН в уряді Росії, в ухвалі, підписаній прем'єр-міністром Михайлом Мішустіним, йдеться, що уряд має намір таким чином захистити інтереси російських громадян і не допустити дефіциту засобів індивідуального захисту на тлі ситуації з коронавірусом.

У списку також респіратори й окуляри, комбінезони та костюми хімзахисту, бахіли, бинти, вата, марля, медичні рукавички і халати, деякі дезінфікуючі та противірусні засоби.

Відео дня

Читайте такожЗ'явилися нові дані щодо китайського коронавірусу-вбивці

Заборона не поширюється на гуманітарну допомогу і на вивезення громадянами одноразових товарів для особистого користування.

При цьому Мінпромторг РФ зазначає, що Всесвітня організація охорони здоров'я визнала спалах коронавірусу надзвичайною ситуацією. Міністерство нагадує, що для вірусу характерні симптоми ГРВІ, що переходять в значній кількості випадків у важку пневмонію.

«У цих умовах уряд РФ продовжує вживати заходів, які дозволяють захистити інтереси російських громадян, а також не допускати виникнення дефіциту щодо окремих видів засобів індивідуального захисту», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що перш за все необхідно запобігти так званому «штучному дефіциту» масок, респіраторів, противірусних засобів, які спекулянти можуть вивозити за кордон.

Інфографіка УНІАН

Раніше повідомлялося, що кількість заражених новим коронавірусом у світі зросла до 92,5 тис. пацієнтів.