Ілюстрація / REUTERS

Порушення карантину через коронавірус нового типу буде каратися штрафом у $130 тисяч в Чехії, повідомляє CNN з посиланням на чеське міністерство охорони здоров'я.

Згідно з новими правилами, кожен громадянин Чехії, що повертається з Італії, зобов'язаний бути поміщений на двотижневий карантин у зв'язку з небезпекою поширення коронавірусу нового типу, йдеться в заяві МОЗ. На порушення умов карантину передбачений штраф в розмірі 3 млн чеських крон ($130 тисяч).

За даними міністерства, більшість випадків зараження коронавірусом в Чехії зареєстровано у громадян, що повернулися з Італії.

Відео дня

Читайте такожУ Перу зафіксували перший випадок коронавірусу

Як повідомляв УНІАН, спалах викликаного новим коронавірусом захворювання було зафіксовано наприкінці грудня 2019 року в найбільш густонаселеному місті Центрального Китаю - 12-мільйонному Ухані. Всесвітня організація охорони здоров'я визнала його надзвичайною ситуацією міжнародного масштабу.

За межами Китаю найбільше тих, що заразилися, в Південній Кореї та Італії.

3 березня було підтверджено перший в Україні випадок коронавірусу – у чоловіка, який з дружиною повернувся з Італії до Чернівців.

Інфографіка: УНІАН