Круїзний лайнер Diamond Princess / REUTERS

Двоє українців з круїзного лайнера Diamond Princess, в яких діагностовано інфікування новим коронавірусом, продовжують перебувати в медичних закладах у Токіо.

Про це Міністерство охорони здоров’я України сьогодні повідомляє у Facebook.

«Станом на 9 березня 2020 року двоє громадян України, які знаходились на борту круїзного лайнера Diamond Princess та в яких було діагностовано наявність вірусу COVID-19, продовжують перебувати в медичних закладах м. Токіо. Наразі стан наших співвітчизників задовільний», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожВчені розрахували, на який день проявляється коронавірус

Також зазначається, що двоє інших українців вже пройшли необхідні курси лікування, виписані з медзакладів та перебувають в місцевих готелях.

Як повідомляв УНІАН, 4 лютого за наказом МОЗ Японії після виявлення хворого, в якого було діагностовано коронавірусну інфекцію COVID-2019, лайнер Diamond Princess став на двотижневий карантин. Лікарі обстежували пасажирів і членів екіпажу.

На борту судна перебували 3 тис. 700 осіб із 56 країн, зокрема 25 громадян України (усі - члени екіпажу).

Доки лайнер стояв на карантині, заразилися щонайменше 700 осіб.

Станом на 27 лютого чотирьох громадян України з підозрою на інфікування вірусом COVID-19 було госпіталізовано до медичних закладів Токіо. Потім з лікарні виписали українку з Diamond Princess, в якої підозрювали інфікування новим коронавірусом.

1 березня з лайнера евакуювали останню групу людей. Евакуація членів екіпажу, чиї аналізи на коронавірус виявилися негативними, почалася 26 лютого. Людей помістили на двотижневий карантин в державну медустанову у префектурі Сайтама.

3 березня директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев повідомив, що усі українці-члени екіпажу Diamond Princess зійшли на берег та перебувають на двотижневому карантині в японському медзакладі.