Ілюстрація / REUTERS

Клінічні випробування вакцини проти коронавірусу SARS-Cov-2 почнуться в США, у дослідницькому центрі Kaiser Permanente Washington Health Research Institute в місті Сіетл.

Перший учасник випробувань отримає експериментальну дозу в понеділок, 16 березня, повідомляє DW з посиланням на Associated Press.

Читайте такожІбупрофен при коронавірусі приймати не можна - МОЗ Франції

Відео дня

Усього у випробуваннях візьмуть участь 45 волонтерів у віці від 18 до 55 років. Вони будуть отримувати різні дози вакцини, розробленої біотехнологічною компанією Moderna, що базується в штаті Массачусетс, а також Національними інститутами охорони здоров'я США (NIH).

Також проанонсовано можливий початок у квітні клінічних випробувань антикоронавірусної вакцини, розробленої американською компанією Inovio Pharmaceuticals, в Університеті Пенсільванії і випробувальному центрі в Канзас-сіті. У випробуваннях візьмуть участь кілька десятків добровольців.

Як повідомляв УНІАН, у світі станом на ранок 16 березня зареєстровано 169 387 лабораторно підтверджених випадків захворювання коронавірусною інфекцією COVID-19.