Ілюстрація / REUTERS

Всесвітня організація охорони здоров’я закликала білоруський уряд запровадити обмежувальні заходи, щоб забезпечити дистанціювання громадян і сповільнити поширення коронавірусної інфекції COVID-19 у світі.

Читайте такожУ хокеїста, з яким катався Лукашенко, виявили коронавірус

Про це повідомляє білоруська служба Радіо Свобода.

Відео дня

Зазначається, що такі рекомендації зробили 21 квітня експерти ВООЗ, які відвідали Білорусь раніше в квітні, щоб оцінити дії місцевої влади для протидії пандемії. За заявою експертної групи, кількість хворих на коронавірусну хворобу в цій країні "стрімко зростає".

На противагу європейським країнам, які запровадили суворі обмеження для стримання епідемії, Білорусь не закривала свої кордони, не зупиняла роботу заводів, магазинів, закладів харчування та освіти. Масові заходи також не заборонені, а церкви відправляли богослужіння на Великдень 19 квітня в звичайному режимі.

Водночас, Міністерство охорони здоров’я Білорусі рекомендувало громадянам обмежити свої соціальні контакти.

ВООЗ, тим часом, радить Мінську відкласти "масові зібрання", в тому числі, релігійні, спортивні та культурні заходи, а також запровадити карантин для осіб, які контактували з хворими на COVID-19, а також тих, у кого є підозра на зараження.

Також організація радить владі Білорусі надати громадянам можливість для дистанційної роботи та навчання, зупинити роботу некритичних підприємств і обмежити "пересування без граничної необхідності, особливо для груп ризику".

Зауважується, що станом на 21 квітня в Білорусі налічується 6 723 хворих, 55 з них померли.

"Попри дедалі більший спалах коронавірусної хвороби, президент Білорусі Олександр Лукашенко нехтує рекомендаціями ВООЗ з протидії пандемії, називаючи їх "масовим психозом", - йдеться у повідомленні.