Лукашенко не бачить в коронавирусе великої загрози / Ілюстрація REUTERS

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його країна виявилася готовою до епідемії, але його все одно критикують, а подекуди - жартують.

Читайте такожУ Білорусі не збираються скасовувати парад на 9 травня, незважаючи на епідемію коронавірусу

"Зараз цей коронавірус став політикою. Всі дивляться, за що б вкусити Лукашенка, Білорусь - вони вибилися з ладу. Так не треба дивуватися. Все це тому, що ми зберегли систему і привели її в порядок. І так сталося, що ми більш-менш виявилися готові до цієї зарази і не тільки до неї", - цитує «Белта» слова Лукашенка під час візиту на одне з підприємств країни.

Відео дня

Білоруський лідер заявив, що через коронавірус і схожі інфекції помирає значно менше людей, ніж, наприклад, від серцево-судинних захворювань, онкології та цукрового діабету.

"Наді мною в світі всі глузують, особливо в Росії (наче більше нема про що говорити, всі стали великі): ось Лукашенко говорить, що в Білорусі від коронавірусу ніхто не помер. Ще раз повторюю: від коронавірусу навіть у вас в Могилевській області ніхто не помер. Всі помирають від хронічних хвороб, а будь-який вірус ж б'є по слабким, у кого немає імунітету. Ось, що я мав на увазі", - сказав він.

Президент Білорусі не раз називав епідемію коронавірусу «психозом» і «політикою». На відміну від більшості країн світу, в Білорусі жорсткий карантин не запроваджено, хоча кількість випадків зараження зростає.

Читайте також: