Синегнойная палочка / Фото: newscientist.com

Запропонована нова методика, що дозволяє виявляти інфікування рани бактеріями менш, ніж за хвилину. Автори з Університету Джорджа Вашингтона (George Washington University) пояснюють, що зараз для того, щоб виявити присутність бактерій, необхідне тривале культивування мікроорганізмів, що займає близько доби, повідомляє Медпортал.

Вікторія Шанмугам (Victoria Shanmugam) і її колеги розробили метод на основі електрохімічної детекції молекул, продукованих синьогнійною паличкою. Ці патогенні мікроорганізми викликають інфекції найбільш часто. Створений вченими сенсор здатний виявляти поліціанін, який синтезується синьогнійною паличкою . Використовуючи нову методику, автори змогли на 71% виявити присутність мікроорганізму, а у 57% випадків – підтвердити його відсутність.

Читайте такожЛюди неправильно вживають антибіотики - ВООЗРозроблена авторами тест-система дозволить виявити інфекцію швидко і досить точно, що дозволить своєчасно прийняти рішення про необхідність призначення антибіотиків. Це також зробить можливим уникнути непотрібного призначення ліків. Вчені планують продовжити свої експерименти для того, щоб зробити виявлення мікроорганізмів більш точним.

Відео дня