Центр новин ООН

В умовах зими мільйони дітей у країнах Близького Сходу можуть залишитися без допомоги і захисту - в бюджеті Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), виділеного на їхні потреби, не вистачає 38 мільйонів доларів, повідомляє Центр новин ООН.

Читайте також83% українців вважають неприпустимим позбавляти доступу до медикаментів та їжі під час бойових дій - опитування«У зимові місяці діти з вразливих верств населення особливо потребують допомоги», - заявив Регіональний директор ЮНІСЕФ по країнах Близького Сходу і Північної Африки Герт Каппеларе. За його словами, ці діти і без того ослабли від недоїдання і відсутності адекватного медичного обслуговування, а з настанням холодів їм загрожують серйозні респіраторні та інші інфекції. «Без нашої допомоги зима перетвориться на додаткове випробування для цих дітей», - підкреслив представник ЮНІСЕФ.

Роки насильства та безробіття, а також вимушені переїзди виснажили багато сімей з дітьми в Сирії та Іраку і виснажили їхні можливості. В ЮНІСЕФ планують забезпечити 2,5 мільйона дітей Сирії, Іраку, Йорданії, Лівані, Туреччині та Єгипті теплим одягом, ковдрами та фінансовою допомогою.

Відео дня

Читайте такожУ східному Алеппо після декількох днів авіаударів зруйновані всі лікарні

Подібні зимові набори вже отримали 50 тисяч дітей в Сирії, включаючи тих, кого евакуювали з східного Алеппо. З фонду ЮНІСЕФ сплатили опалення в школах Лівану, де навчаються 95 тисяч осіб; 50 тисяч сімей в Йорданії отримали допомогу готівкою, а 38 тисяч дітей і годуючих матерів в Іраку – теплий одяг.

Однак коштів не вистачає. Донори виділили ЮНІСЕФ лише половину від суми в 82 мільйони доларів, затребуваної на захист дітей від зимової холоднечі.