Иллюстрация REUTERS

У західному індійському штаті Махараштра зафіксовано різке зростання захворюваності на свинячий грип, там з початку року до середини липня зафіксовано 2324 хворих, 284 людини померли.

Читайте такожВООЗ визначила рекомендований склад вакцин проти грипу на наступний епідемічний сезон

Як передає ТАСС з посиланням на телеканал NDTV, кількість померлих у цьому штаті становить майже 50% від померлих від цього грипу по всій Індії, де до липня поточного року вірус H1N1 став причиною загибелі близько 600 осіб.

Відео дня

За інформацією телеканалу, особливе занепокоєння медиків викликає ситуація в столиці штату мегаполісі Мумбаї, де торік було зафіксовано лише три випадки захворювання на вірус H1N1, тоді як у поточному році вже відзначено 835 інфікованих, 16 осіб померло.

Захворіли актор Боллівуду Амір Хан і його дружина, продюсер і режисер Кіран Рао. Артист повідомив про своє захворювання наприкінці минулого тижня. Його шанувальники тепер з тривогою стежать в інтернеті за станом здоров'я свого кумира.

Лікарі закликають жителів Мумбаї до обережності. Особливо це стосується літніх людей, вагітних жінок, осіб, які страждають хронічними захворюваннями, зазначає телеканал.