Частіше застосовується настоянка кореня женьшеню, яку можна придбати в будь-якій аптеці, в якій чудово збережені всі корисні властивості рослини.

Крім цього, на основі даної рослинної сировини, виробляються харчові добавки, тонізуючі напої, чаї, трав`яні збори.

Якщо мова йде про фітозбір, то настої з нього слід приймати за півгодини до чергового прийому їжі, а що стосується женьшеневого чаю, то він цілком може бути замінником чаю традиційного (тільки перед сном пити його не слід через його тонізуючий вплив).

Відео дня

Але, на жаль, не все так добре - «корінь життя» може являти і серйозну небезпеку, адже, його застосуванні у людському організмі стимулюються різні процеси.

А це не завжди добре, зокрема, за наявності пухлин, як доброякісних, так і злоякісних, в деяких випадках женьшень сприяє посиленню їхнього росту.

Якщо жінка страждає на мастопатію, міому, або ж за наявності в неї кісти, приймати препарати на основі цієї рослини їй не рекомендується, інакше виникає ризик подальшого розвитку недуги.

Слід попередити і гіпертоніків, і тих, у кого спостерігається гіперзбудливість - симптоматика може посилюватися.

Але особливої обережності слід дотримуватися майбутнім мамам, навіть незважаючи на те, що у складі багатьох вітамінних комплексів для вагітних є женьшень.

Справа в тому, що цей рослинний інгредієнт може стати причиною підвищення тонусу матки, почастішання серцебиття у матері і майбутнього маляти, і справа ризикує закінчитися передчасним перериванням вагітності.

А це значить, що не варто приймати препарати з женьшенем без попередньої консультації з лікарем, який може порадити прийом інших засобів для підтримки імунітету, наприклад, це може бути настій шипшини.

Тим більше, що китайські вчені не так давно прийшли і зовсім до невтішного висновку: препарати на основі женьшеню, при прийомі їх вагітною, здатні стати причиною генетичних порушень у ще ненародженої дитини.

www.gen.su