Якщо в сучасному світі неможливі справжні чудеса, то як же тоді пояснити дивовижну виживаність жінки з раком, лікувати яку відмовлялися навіть лікарі?

Не дивлячись на всі пережиті недуги, Елен Макдональд (Ellen McDonald) з англійського містечка Лідс, енергійна прабабуся, що недавно відзначила свій 100-річний ювілей. Але головне - вона вийшла переможцем з успішної боротьби з раком, переживши п`ять різних випадків.Пані Макдональд розповідає: "У мене були важкі випадки застарілого раку, п`ять разів він намагався здолати мене, проте я змогла узяти над ним гору".

Неприємності з раком у Елен почалися на початку 1950-х роках, коли у неї в грудях була виявлена пухлина. Вона піддалася подвійній мастектомії, а опісля декілька років їй поставили діагноз злоякісної пухлини в її жовчному міхурі.

Відео дня

Елен подолала рак жовчного міхура видаленням органу хірургічним шляхом. Крім того, вона пережила ще одну процедуру видалення ракових пухлин, які перекинулися на інші частини її тіла.

Проте в 1963 році Елен дізналася, що вона захворіла раком кишечника. І хоча вона перенесла операцію по видаленню пухлини кишечника, онкологи, що лікують її, сказали, що її шанси на виживання малі.

Макдоналд: "у мене були подвійна мастектомія, гистеректомія, мені видалили жовчний міхур, і я пережила рак кишечника. Після однієї операції я прокинулася і хірург сказав мені, що операція закінчена, але він не упевнений, що я виживу, тому що застосовані процедури у той час не були такі поширені, як зараз".

"Я пам`ятаю момент - наді мною хтось тихо плаче. Але я сказала їм, що я борець і я зможу вижити", - згадує прабабуся.

Секрет довгожительства

Важкий етап в її житті минув майже п`ять десятиліть тому, а сьогодні Елен жива і знаходиться в дивно хорошому здоров`ї.

Вона живе в притулку і веде активний спосіб життя, беручи участь в діяльності клубу для літніх людей.

Ну, а секрет довгого життя, на її думку, в наполегливій праці і випадкових келихах вина.

newsland.ru