Іспанські учені прийшли до висновку, що гранатовий сік може сприяти уповільненню процесів старіння.
Учені з приватної іспанської лабораторії ProbelteBio провели дослідження, під час якого 60 добровольців щодня пили натуральний гранатовий сік, приготовлений з цілого плоду, з насіннячками і шкіркою, пише РІА Новини. Його давали учасникам у вигляді капсул, щоб прибрати специфічний смак граната, який не всі люблять.
Після цього учені стежили за активністю певних хімічних речовин в організмах учасників експерименту, і порівнювали їх показники з тими, які були у людей, що приймали плацебо. Виявилось, що у тих, хто пив гранатовий сік, істотно скоротився маркер, пов`язаний з пошкодженням клітин, який викликає погіршення функціонування мозку, печінки, нирок і м`язів, а також характерні зміни шкіри.
Дослідники прийшли до висновку, що гранатовий сік дійсно допоміг уповільнити оксидативний процес в клітинах ДНК, який є неминучим наслідком старіння.