Морквяний сік часто називають королем овочевих соків. Він популярний завдяки високому вмісту корисних речовин. Але при непомірному споживанні навіть такий корисний напій може завдати шкоди організму, попереджають американські учені.

Учені з Університету Небраски прийшли до висновку, що здоровим людям можна пити морквяний сік не більш як 2-3 рази в тиждень. Вони пояснюють, що непомірне вживання соку створює додаткове навантаження на підшлункову залозу. Крім того, інтенсивний прийом соку може змінити колір обличчя за рахунок вмісту бета-каротину.

А ось людям з панкреатитом, іншими захворюваннями підшлункової і кишечника не рекомендується вживати морквяний сік. Також з ним варто бути обережним пацієнтам з цукровим діабетом (можна пити не більш як 1 склянку в тиждень).

Відео дня

likar.info