Кількість жертв вибухів, що прогриміли в суботу в місті Рейханли в Туреччині поблизу кордону з Сирією, зросла до 40, понад 100 осіб поранено, заявив міністр внутрішніх справ Муаммер Гюлер в інтерв`ю місцевому телеканалу NTV.
 
Як передає РІА Новости, раніше повідомлялося про 18 загиблих і понад 22 поранених.
 
За словами Гюлера, стан 29 поранених оцінюються як вкрай важкий.
 
Два вибухи прогриміли в місті Рейханли південно-східної турецької провінції Хатай. За попередніми даними, два заміновані автомобілі вибухнули поблизу будівлі мерії і в промисловому районі.
 
Телеканал демонструє кадри масштабних руйнувань. Будівлі в епіцентрі вибухів повністю зруйновані. Над містом піднімаються клуби диму. У Рейханли направлено два рятувальні літаки і кілька вертольотів.
 
Міністр закордонних справ Туреччини Ахмет Давутоглу, який перебуває з візитом в Німеччині, заявив, що вибухи могли бути провокацією.
 
«Хаос, що відбувається ззовні, позначається і на Туреччині. Можливо, це провокація. Є багато сил, які б хотіли порушити спокій в нашій країні. Раніше Туреччина також стикалася з безліччю провокацій, але ми завжди з ними боролися і боротимемося і надалі», - заявив Давутоглу журналістам і закликав співгромадян до пильності в непростий для Туреччини час.
 
У зв`язку з вибухами затримано п`ятеро осіб, троє з яких - громадяни Сирії.