МОЗ Саудівської Аравії повідомило про три нових летальних випадки від коронавірусу в країні.

 
Як передає РІА «Новости», раніше Всесвітня організація охорони здоров`я повідомляла про 30 загиблих і 51 випадок захворювання. У Саудівській Аравії зафіксовано 24 смертельних випадки.
 
Вперше новий небезпечний коронавірус було виявлено у вересні 2012 року в Саудівській Аравії. На даний момент випадки зараження цим вірусом були зафіксовані також у Франції, Німеччині, Йорданії та Великій Британії. У тих, хто заразилися, спостерігаються симптоми, схожі на атипову пневмонію.
 
Геном нового вірусу вперше було розшифровано у Нідерландському медичному центрі імені Еразма, де вірусу було присвоєно індекс hCoV-EMC (human Corona Virus-Erasmus Medical Centre). Віруси, що належать до сімейства коронавірусів (вони одержали цю назву за численні вирости на поверхні, які нагадують сонячну корону), викликають різні захворювання - від простуди до атипової пневмонії (SARS).
 
Спалах SARS було зафіксовано у листопаді 2002 року в Південному Китаї, він поширився на територію 29 держав. Збудником цієї інфекції став коронавірус SARS-CoV.