У апельсині важлива висока концентрація вітаміну С, яка – згідно сучасним натуропатам – здатна запобігти пошкодженню ДНК і уповільнити процеси природного старіння. У апельсинах містяться близько 60 різних флавоноїдів, антиоксидантів гесперетин і нарингин. Є в апельсинах і такий компонент, як пектин, що має послаблюючу дію. Тим самим апельсини захищають слизисту оболонку товстої кишки, одночасно зв`язуючи хімічні речовини в товстій кишці, що приводять до онкологічних захворювань. Крім того, апельсини перешкоджають утворенню каменів в нирках і зміцнюють загальний імунітет організму. Три або більше апельсинів в тиждень – і ви одержите оздоровчий ефект в повному об`ємі.

Надзвичайно корисна для людини і вишня, особливо для серцево-судинної системи. У вишні, особливо в кислих сортах, міститься антоціан, здатний вбивати гени в ракових клітинах. Знайдені докази, що компоненти кислої вишні ефективно борятся з окнологічними хворими клітинами товстої кишки людини і з аденомою передміхурової залози.

zdr.ru

Відео дня