Міністерство охорони здоров`я Киргизії не виявило шкідливих для здоров`я людини речовин у кондитерській продукції українських компаній корпорації Roshen, повідомляє місцевий інформаційний сайт Tazabek.

За словами директора департаменту профілактики захворювань і держсанепідемнагляду МОЗ Киргизії Толо Ісакова, в кондитерських виробах Roshen не виявлено бензапирену, а також солей важких металів.

«Ми робили лабораторні перевірки на бензапирен, його не виявлено в продукції. В тому числі перевірка проводилася на вміст солей важких металів: миш`яку, свинцю, цинку – їх вміст теж у нормі. Підстав для хвилювання у населення немає. Ми перевіряли продукцію, яку брали в різних місцях, з магазинів, з ринків. Українські кондитерські вироби всі нормальні», - цитує Tazabek Ісакова.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 29 липня голова Росспоживнагляду Геннадій Онищенко заявив про запровадження заборони на постачання до Росії продукції української корпорації Roshen.

30 липня Росспоживнагляд заявив про виявлення в кондитерській продукції української корпорації Roshen бензапирену, що має канцерогенні властивості.

31 липня Росспоживнагляд повідомив Федеральну митну службу Росії (ФМС) про заборону на постачання на територію РФ продукції чотирьох фабрик Roshen.

6 серпня Росспоживнагляд повідомив, що основною претензією до кондитерських виробів Roshen є невиконання законодавства у сфері захисту прав споживачів, зокрема, невідповідність інформації про харчову цінність продукції, зазначеної на етикетці. Перевірку якості кондитерських виробів Roshen вже провели Білорусь, Молдова, Таджикистан і Казахстан, проте санітарні служби цих країн жодних порушень не виявили.

tazabek.kg