Австралія відмовляється від AstraZeneca \ фото REUTERS

Вакцину Vaxzevria британсько-шведської компанії AstraZeneca виведуть з національної програми вакцинації і знімуть з виробництва в Австралії до кінця цього року.

Про це повідомив глава урядової групи по боротьбі з COVID-19 генерал-лейтенант Джон Фрюен. Причиною цього стала заборона на застосування препарату для осіб молодше 60 років через побічні ефекти. При цьому планується збільшити поставки вакцин компаній Pfizer і Moderna.

Читайте такожІталійцям дозволили змішувати вакцини від COVID-19"Всі, хто ще може бути щеплений вакциною AstraZeneca, отримають її до четвертого кварталу, а в національну програму буде включений більший обсяг препаратів компаній Pfizer і Moderna", - сказав Фрюен на онлайн-брифінгу, передає ТАСС.

Відео дня

За його словами, з жовтня планується щотижня прищеплювати до 2,3 млн осіб препаратом американської компанії Pfizer і німецької BioNTech. При цьому в другій половині вересня в Австралію почне надходити препарат американської компанії Moderna, з жовтня його буде отримувати від 87 тис. до 125 тис. австралійців на тиждень.

Проблеми з вакциною AstraZeneca

Навесні більше 20 країн призупинили застосування вакцини компанії AstraZeneca, після того як у кількох щеплених з'явилися тромбоемболічні ускладнення.

Розробники вакцини зв'язок ускладнень з дією препарату заперечували. Європейське агентство з лікарських засобів повідомляло, що переваги від використання препарату переважують ризики.

Вас також можуть зацікавити новини