Ілюстрація / REUTERS

Терміни відновлення людини, яка перехворіла коронавірусом, можуть тривати від одного тижня до року.

Читайте такожУ Франції продовжують зростати показники смертності від коронавірусу

Таких висновків дійшли медики з британського Центру періопераційної допомоги, повідомляє 112.ua з посиланням на BBC. У більшості людей проявляються тільки легкі симптоми Covid-19, на відновлення після яких зазвичай йде тиждень, а може і довше. Висока температура говорить про те, що хвороба триває. Кашель може повторюватися протягом кількох тижнів, коли коронавірус вдалося вилікувати. У перший тиждень після одужання людина може відчувати слабкість і втому, відчувати труднощі навіть у таких повсякденних справах, як заварювання чаю або одягання. В такому разі необхідно забезпечити пацієнту достатньо часу для відпочинку, здорове харчування і часте споживання води.

Відео дня

Якщо хвороба протікає у важкій формі, і пацієнта через брак кисню підключають до апарату, після одужання він може відчувати глибоку втому і проблеми з диханням. Це відбувається тому, що легені ще не оговталися після запалення. Фізичне відновлення в такому випадку, як правило, займає від двох до восьми тижнів.

При більш серйозних формах хвороби на одужання може піти більше року.

Щоб швидше повернути собі здоров'я, британські медики рекомендують припинити палити, менше вживати алкоголю, збільшити час заняття фізичними вправами, а також підтримувати вагу тіла в межах норми.

Як повідомляв УНІАН, майже1,2 млн осіб у світі вилікувались від коронавірусу. У цілому зафіксовано більше 3,66 млн випадків захворювання на COVID-19.