Ілюстрація \ REUTERS

Центр з контролю і запобігання поширення масових захворювань КНР оприлюднив дані про геном штаму коронавірусу, виявленого на ринку в Пекіні. Інформація була передана Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ).

Читайте такожУ ВООЗ попередили про нову хвилю коронавірусу: країни повинні бути готовими

Аналіз генома зразків коронавірусу показав, що вони старші ніж поширені в Європі штами, заявив китайський епідеміолог Лю Цзюнь. «Беруть два різних віруси і дивляться, у якого з них відбулося більше мутацій. У звичайній ситуації той, у якого більше мутацій, є більш новим вірусом. А той, у якого їх мало, навпаки є більш раннім, первинним вірусом. Час його циркуляції відноситься до більш раннього, відповідно, вік у нього старший. Звичайно, якщо ми говоримо про це спрощено. Крім цього є ще й оцінювання математичних моделей з певними алгоритмами», - пояснив він, передає kommersant.

Відео дня

Минулого тижня в Пекіні був виявлений осередок зараження коронавірусом - найбільший оптовий ринок «Синьфаді». З 11 по 18 червня в місті виявлено 183 випадки захворювання, з них 131 припадає на район Фентай, де знаходиться ринок. Ще 28 випадків - у сусідньому районі Дасин. У Пекіні введено підвищений рівень реагування, пасажирське сполучення з іншими регіонами Китаю призупинено.