Найсильніше розчарування відчувається людиною у віці 47-48 років / фото ua.depositphotos.com

Дослідження вчених з США показало, що певний вік може вважатися найнещаснішим, оскільки виникають особливо гострі і важкі відчуття, пов'язані з усвідомленням своїх невдач.

Читайте такожВчені назвали ключову емоцію для продовження життя Найсильніше розчарування тим, як склалося життя, відчувається людиною у віці 47-48 років. Такого висновку дійшли фахівці Дартмутського коледжу і експерти Національного бюро економічних досліджень США, передає medikforum. Вони провели велику аналітичну роботу з використанням статистики різних країн.

На думку фахівців, настання найнещаснішого віку обумовлюється комплексним впливом біохімічних процесів і гормональних змін в організмі, що викликаються наближенням старості, а також соціальних факторів. У 47-48 років люди можуть відчувати найбільш значну зневіру і скепсис по відношенню до свого накопиченого за попереднє життя багажу, відзначили експерти.

Відео дня

У той же час, згідно з їхніми даними, до 65 років задоволеність життям знову зростає. З настанням літнього віку відбувається чергова переоцінка цінностей, що дозволяє не турбуватися через ті обставини, яким раніше надавалося велике значення.

Новини, які можуть вас зацікавити: