Ілюстрація REUTERS

ООН представила доповідь про інтенсивність поширення коронавірусу COVID-19 у світі. За оцінками організації, епіцентром пандемії стали мегаполіси.

Читайте такожВ ООН вважають, що пандемія COVID-19 була передбачувана

«На великі міста припадає 90% всіх випадків. Великі міста бувають вразливими через їхню організацію, особливості умов життя, роботи і пересувань їхніх жителів», - йдеться в дослідженні ООН.

Відео дня

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив про необхідність захистити найбільш вразливих мешканців мегаполісів. Зокрема, слід, за його словами, створювати притулки і нові будинки для бездомних. «Це наш шанс зробити світ кращим, ніж до пандемії, створити більш стійкі, інклюзивні та екологічні міста», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, станом на вівторок, 28 липня, у світі зафіксовано 16 426 919 людей, що заразилися коронавірусом. При цьому, як і раніше, перші позиції займають США, Бразилія та Індія. Про це свідчать дані Центру системних досліджень та інжинірингу при Університеті Джонса Хопкінса (США). Кількість нових заражених за добу зросла на 201 тис. осіб порівняно з попереднім днем. 9 531 059 осіб побороли смертельний вірус. При цьому 653 353 людини стали жертвами коронавірусної інфекції. За добу померло понад 4,6 тис осіб.