Найбільша кількість хворих коронавірусом зареєстрована в США / REUTERS

Світ продовжує боротьбу з пандемією коронавірусу. Тим часом кількість випадків коронавірусної хвороби COVID-19, на жаль, щодня зростає.

Читайте такожКоронавірус у світі: ВООЗ повідомила про новий добовий антирекорд

Коронавірус у світі: статистика

Станом на ранок п'ятниці, 9 жовтня, у світі інфекцією, спричиненою новим коронавірусом, заразилися понад 36,4 млн осіб. З них видужали 25,3 млн осіб.

Відео дня

Кількість померлих зросла до 1 060 929 осіб.

Країнами з найбільшим поширенням коронавірус залишаються США, Індія, Бразилія, Росія, Колумбія, Аргентина, Іспанія, Перу, а також Мексика, Франція, Південно-Африканська Республіка і Великобританія.

Коронавірус в Україні: актуальні дані

За останню добу коронавірусну інфекцію діагностували 5 804 жителям України. Відтак, станом на ранок 9 жовтня загальна кількість виявлених інфікованих COVID-19 у країні становить 250 538.

Станом на сьогодні, в Україні зареєстровано 4779 смертельних випадків від коронавірусу (+89), 110 650 одужали (+2 417).

На сьогодні в Україні хворіють 135 109 осіб.

Тимчасові госпіталі для хворих COVID-19

Міністерство охорони здоров'я України розпочинає відкриття тимчасових госпіталів для хворих коронавірусом.

"Вже зараз ми починаємо готуватися до відкриття тимчасових госпіталів для хворих на коронавірус. Ситуація серйозніша, ніж будь-коли з початку епідемії", - підкреслив глава МОЗ Степанов.

Україна оновила перелік країн "червоної" зони

У Міністерстві охорони здоров’я оновили перелік країн «червоної» зони за показниками значного поширення коронавірусної інфекції за останні 14 днів на 100 тис. населення.

Тест на COVID-19 тепер можна буде зробити безкоштовно в приватних лабораторіях

Кабінет міністрів ухвалив рішення, що дозволить проведення для громадян ПЛР-тестів у приватних лабораторіях за рахунок держави. Приватні лабораторії будуть задіяні в процес тестування, щоб це було безкоштовно для громадян.

Коронавірус в Україні та світі: найважливіші новини 9 жовтня