У ВООЗ попереджають про небезпеку передчасного виходу з карантину / фото УНІАН

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) попереджає про небезпеку передчасного виходу з карантину, впровадженого для боротьби з пандемією COVID-19.

Про це заявив виконавчий директор програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій Майк Раян, пише ТСН з посиланням на CNBC.

В організації вважають, що надто швидке зняття обмежень може призвести до "зачарованого кола" катастроф у сферах економіки та охорони здоров'я.

Відео дня

"Ми всі боїмося зачарованого кола, коли катастрофу у сфері охорони здоров'я супроводжуватиме економічна катастрофа, яку далі супроводжуватиме катастрофа у сфері охорони здоров'я, яку супроводжуватиме економічна катастрофа", - заявив Райан.

Читайте такожBloomberg: Коронавірус може підривати здоров'я ще багато років після одужання

Експерт наголосив, що у випадку виходу з карантину тоді, коли в країні фіксують високий показник зараження коронавірусною інфекцією, передача вірусу може прискориться.

Райан вважає вибір між економікою та охороною здоров'я "помилковим рівнянням": "Найгірше, що може статися в економічному плані, це те, що країна знову відкриється, а потім знову повинна буде закритися, аби реагувати на відродження вірусу".

"Якщо передача вірусу пришвидшиться, і у вас немає систем для її виявлення, пройде кілька днів або тижнів, перш ніж ви дізнаєтесь, що щось пішло не так, - сказав він. - Це має більшу небезпеку для економічної системи, ніж, насправді, для системи охорони здоров'я".

Як повідомляв УНІАН, Всесвітня організація охорони здоров’я вважає, що коронавірус може стати ендемічним, тобто постійно існувати серед людей. За словами Раяна, це захворювання може стати тривалою проблемою.