Відповідне розпорядження схвалили губернатор Лаціо \ фото REUTERS

У Римі та всьому столичному регіоні Лаціо запроваджують комендантську годину для стримування епідемії коронавірусу.

Читайте такожВ Італії планують посилити коронавірусні обмеженняВідповідне розпорядження схвалили губернатор Лаціо Нікола Зінгаретті та міністр охорони здоров’я Роберто Сперанца, пише "Європейська правда" з посиланням на Corriere Della Sera.

Починаючи з п’ятниці, 23 жовтня, на один місяць громадянам буде заборонено перебувати надворі з опівночі до 5 години ранку.

Відео дня

Право на виняток матимуть лише окремі категорії громадян - насамперед, ті,  хто у цей час їде на роботу або з роботи, а також у разі невідкладних обставин. Такі самі правила діяли під час весняного локдауну.

При цьому, популярні місця зібрання людей закриватимуть вже з 6 вечора - або повністю, або обмежуватимуть до них доступ.

Також з наступного тижня школи мають перевести 50% учнів на дистанційне навчання, з пріоритетом навчання у класі для випускників; університети - 75% студентів. Магазини поки що зможуть продовжити роботу без додаткових обмежень.

Перед цим комендантську годину запровадили вже два регіони Італії - Ломбардія та Кампанія. 

Згідно з результатами соцопитування, понад 80% італійців підтримують масковий режим у громадських місцях та кажуть, що готові до нового жорсткого карантину.

Коронавірус в Італії