Випробування вакцини повинні початися в січні \ фото REUTERS

У Лондоні можуть пройти перші в світі випробування вакцини від COVID-19, при яких добровольців будуть навмисно заражати коронавірусом.

Читайте такожУ Польщі лікарі стверджують, що винайшли ефективні ліки від коронавірусу (відео)Про це повідомляє газета Financial Times з посиланням на учасників проекту. Офіційно про це мають оголосити наступного тижня, передає kommersant.

За даними газети, випробування повинні початися в січні на спеціальному об'єкті, де будуть вжиті заходи безпеки. Спочатку добровольців вакцинують, а через місяць вони отримають контрольну дозу коронавірусу SARS-CoV-2 (збудник COVID-19). Брати участь у дослідженнях вже зголосилося близько 2 тис. осіб (по всьому світу в подібних тестуваннях згодні брати участь 37 тис.). Експеримент фінансуватиме уряд Великобританії.

Відео дня

На думку експертів-учасників проекту, дослідження повинні допомогти звузити коло перспективних вакцин проти COVID-19. Відзначається, що традиційні клінічні випробування вимагають десятків тисяч учасників, і дослідникам буде важко залучити стільки добровольців для тестування безлічі вакцин.

Коронавірус в Британії: