REUTERS

Вчені зафіксували перший підтверджений випадок повторного зараження коронавірусом.

Про це заявили дослідники з Гонконзького університету, пише The New York Times.

Читайте такожScientific American: Вчені пояснили, чи справді імунітет до COVID-19 швидко зникає

Відео дня

У 33-річного чоловіка виявили COVID-19 через чотири з половиною місяці після першого випадку інфекції. За першого разу в пацієнта спостерігалися легкі симптоми, зараз їх немає.

Повторне зараження викликав новий вірус, виявлений після повернення пацієнта з Іспанії. Розшифровка геному вірусу показала, що другий штам інфекції трохи, але абсолютно точно відрізняється від першого і збігається з тим, що спостерігався в Європі в липні-серпні.

Раніше лікарі в США та інших країн неодноразово повідомляли про пацієнтів, які, імовірно, повторно заразилися коронавірусом. Однак, цьому не було підтверджень ретельними дослідженнями до роботи вчених з Гонконзького університету.

Що відомо про випадки повторного зараження коронавірусом

В Україні, як і в усьому світі, взялися досліджувати кров тих громадян, хто перехворів COVID-19. Зокрема, вважається, що плазма крові з антитілами може стати основою для ліків проти коронавірусу. Проте дослідження виявили дві вражаючі речі. Перша - ковід в Україні був уже в січні 2020 року. Друга - тільки кожен четвертий з тих, хто перехворів, має антитіла.

За словами лікаря, організм людини перестає пам'ятати і не формує стійкий імунітет до інфекції через те, що COVID-19 змінює ДНК