У Швейцарії посилюють карантин / фото УНІАН

У Швейцарії оголосили про посилення карантинних обмежень з понеділка, 19 жовтня, щоб стримати поширення коронавірусу.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Swiss Info.

Згідно з новими правилами, маски стають обов'язковими у всіх закритих громадських приміщеннях, таких як магазини, станції та аеропорти, готелі, ресторани, музеї, церкви та роздягальні у спортивних центрах. Для шкіл та дитсадків вимоги у кантонах можуть відрізнятися. 

Відео дня

Забороняються зібрання групами більше 15 осіб у громадських місцях, таких як парки. Під заборону наразі не потрапляють заходи, що організовуються у громадських просторах - якщо організатори зобов’язуються подбати про заходи безпеки. 

Окрім того, рекомендується уникати приватних зібрань із друзями та близькими, а якщо проводити їх, то за участі не більше 15 осіб. Якщо людей на приватному заході більше, рекомендується одягати маски, а їжу та напої споживати лише сидячи на своїх місцях.

Читайте такожВ Італії другий день поспіль зафіксували антирекорд із захворюваності на COVID-19

Крім того, закладам потрібно записувати контакти усіх гостей, щоб за необхідності їх можливо було попередити про ймовірне зараження.

Водночас, поки що уряд не вдався до оголошення надзвичайної ситуації, як робив це під час першої хвилі епідемії. 

Ситуація з коронавірусом у Швейцарії

16 жовтня, у Швейцарії, населення якої складає близько 8,5 млн осіб, вперше зареєстрували понад 3100 нових заражень за добу. 

Добову позначку у 1000 хворих країна вперше перетнула на початку жовтня.