У Британії стрімко зростає кількість інфікованих коронавірусом / фото REUTERS

Уряд Великої Британії на тлі стрімкого зростання кількості нових зафіксованих випадків коронавірусу вирішив посилити протиепідемічні заходи.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на агенцію dpa.

Читайте такожУ світі на COVID-19 захворіли вже понад 31 мільйон осіб

Відео дня

Згідно з заявою британського прем'єра Бориса Джонсона, починаючи з четверга, 24 вересня, всі ресторани та паби працюватимуть до 22:00. В окремих регіонах Північної та Центральної Англії такі заходи вже запровадили.

Очікується, що сьогодні Джонсон звернеться з промовою до народу через ситуацію з коронавірусом у країні.

Впродовж останніх днів у Великій Британії спостерігалося стрімке зростання кількості нових виявлених випадків інфікування коронавірусом. В середньому щодня виявляли від 3,5 тис. до 4 тис. нових хворих.

Якщо вірус і надалі поширюватиметься з тією ж швидкістю, то вже до середини жовтня Британія може досягти показника в майже 50 тис. випадків на день, застерігають провідні експерти у сфері охорони здоров'я. Тож тепер уряд розглядає можливість запровадження жорсткіших обмежень на два-три тижні, під час яких ресторани та паби можуть знову повністю закрити.

В уряді запевнили, що розуміють "проблеми, які породжують нові обмежувальні заходи для бізнесу і приватних осіб". Водночас урядовці наголошують на важливості стабілізувати систему охорони здоров'я.

Коронавірус у Британії: що відомо