Ілюстрація REUTERS

Повідомлення на телефон у випадку контакту із хворою на коронавірус особою. Спеціальний застосунок на смартфон із такою функцією презентують сьогодні, 16 червня, урядовці в Німеччині.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Такі додатки працюють уже в двох десятках країн - від Сінгапуру до Австралії. 

Що таки додаток потрібен, у Німеччині говорили, ще у березні. Однак розробити його змогли тільки зараз через дуже високі стандарти захисту особистих даних. 

Читайте такожНімецькі вчені з'ясували, хто на початку пандемії скуповував туалетний папір

Працюватиме додаток для користувачів Apple та Android. Він фіксуватиме смартфони інших користувачів, що тривалий час перебували поряд. Якщо хтось захворіє на коронавірус, він може вказати це у своєму телефоні і тоді інші користувачі додатку автоматично отримують повідомлення про контакт з інфікованою особою. 

Використання німецького додатку анонімне і повністю добровільне. Його будь-коли можна видалити з телефону, а обов'язку вказувати там зараження коронавірусом немає. 

Автоматичне попередження про контакт із хворим не примушує до карантину і не дає права на тест.

Коштувала розробка 20 млн євро.

Розробники кажуть, що найефективнішим додаток буде тоді, коли його на свої смартфони установлять 60% німців. Однак, сподіватися на це марно, кажуть експерти. Найвищою готовність німців користуватися таким додатком була під час суворого карантину. Ну а зараз такий додаток завантажити на свої смартфони готові хіба що 10% німецького населення.