У Росії вводиться загальний масочний режим / фото УНІАН

У Росії запроваджується загальний масочний режим в місцях масового перебування людей.

Читайте такожПутін заявивши, що в Росії зареєстрували ще одну вакцину від коронавірусуЯк передає кореспондент УНІАН у РФ, Росспоживнагляд наказав усім носити маски в місцях масового перебування, в транспорті, на парковках і в ліфтах, що випливає з постанови головного державного санітарного лікаря РФ Анни Попової.

«У зв'язку з триваючим глобальним поширенням нової коронавірусної інфекції (COVID-19), з метою зниження ризиків COVID-19 у РФ у період сезонного підйому захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції та грип ... постановляю: особам, які перебувають на території РФ, забезпечити носіння гігієнічних масок для захисту органів дихання в місцях масового перебування людей, в громадському транспорті, таксі, на парковках, в ліфтах », - йдеться в документі.

Крім того, Росспоживнагляд зобов'язав регіони РФ проводити не менше 150 досліджень на коронавірус на 100 тисяч населення.

Постанова Росспоживнагляду про посилення заходів боротьби з коронавірусом набирає чинності з 28 жовтня.

Вводиться заборона юридичним особам і індивідуальним підприємцям, що здійснюють організацію видовищно-розважальних заходів, надають послуги громадського харчування, їх проведення, надання в період з 23:00 до 6:00.

Також наказано посилити режим дезінфекції в громадському транспорті, таксі, в об'єктах торгівлі, харчування, театрах.

«Посилити режим поточної дезінфекції на громадському транспорті, таксі, а також в інших місцях масового перебування людей (на торгових об'єктах, об'єктах громадського харчування, в місцях проведення театрально-видовищних, культурно-просвітницьких, видовищно-розважальних заходів)», - йдеться в постанові.

Коронавірус в Росії: що відомо

  • Станом на 27 жовтня в Росії за добу виявили 16 550 нових випадків зараження COVID-19 в 84 регіонах і 320 летальних випадків, це максимум за всю пандемію. За добу одужали 12 844 людини.
  • Найбільше нових випадків зараження за останню добу виявлено в Москві — 4312 осіб. На другому місці Санкт-Петербург - 721 хворий. На третьому - Московська область, де зареєстровано 496 пацієнтів.
  • Кількість нових випадків зараження в РФ за добу з 18 жовтня не опускалося нижче 15 тисяч.
  • Всього в Росії інфіковано 1 547 774 людини у всіх 85 регіонах, 26 589 осіб з коронавірусом померли за весь час епідемії. Вилікувалися 1 158 940 осіб.