Ілюстрація / REUTERS

Всесвітня організація охорони здоров'я вважає, що Європі не можна розслаблятися, вона повинна підготуватися до другої хвилі смертей від коронавірусу восени та взимку.

Про це повідомив директор Європейського бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я Ганс Клюге, пише УП із посиланням на The Independent.

За словами доктора Клюге, країни "повинні зберігати пильність", попри зниження числа смертей та заражень в останні тижні.

Відео дня

Доктор Клюге також попередив, що уповільнення спалаху в європейських країнах не означає, що пандемія завершується, оскільки вірусний центр в Європі змістився в східні країни - Україну, Білорусь, Казахстан і Росію.

Читайте такожУ ВООЗ розповіли, скільки років знадобиться, щоб взяти коронавірус під повний контроль (відео)

Він сказав, що суспільна поведінка буде грати ключову роль в "стримуванні поширення вірусу", оскільки багато країн починають послаблювати свої карантинні обмеження.

"Я дуже стурбований подвійною хвилею: восени у нас може бути друга хвиля COVID-19 і ще одна - сезонного грипу або кору. Зараз ми знаходимося на роздоріжжі, де наші дії та індивідуальна поведінка визначають, як все відбудеться", - говорить Клюге.

Як повідомляв УНІАН, за даними на 14 травня, в усьому світі від коронавірусу померли понад 300 тисяч осіб. Усього у світі коронавірус зареєстрували у понад 4,4 мільйона осіб.

Читайте також: