В Грузії планують робити до 10 тисяч ПЛР-тестів на день / ілюстрація REUTERS

Прем'єр-міністр Грузії Георгій Гахарія заявив про початок другої хвилі епідемії в країні і про посилення карантинних правил.

Як повідомляє "Грузія Онлайн", про це він заявив на засіданні уряду.

Говорячи про необхідність застосування нових обмежень, Гахарія згадав про факт, коли після проведення масштабного весілля в Тбілісі утворилося 5 нових кластерів зараження в різних містах країни, серед яких Цагері, Кутаїсі, Зугдіді та інші.

Відео дня

«Ми очікуємо зростання інфікувань у цих регіонах, на жаль, подією, яка призвела до поширення, стало весілля. Ми були змушені додати до постанови пункт про обмеження «не більше як 10 осіб», щоб заборонити подібні церемонії. Все це робиться з метою захисту здоров'я наших громадян», - сказав Гахарія.

За словами прем'єра, з 10 вересня також будуть заборонені культурні та спортивні заходи за участю більше як 200 осіб. Йдеться про заходи просто неба, в закритих приміщеннях ці обмеження діяли і до цього.

Також забороняється проведення клубних вечірок на відкритих майданчиках, оскільки «такі заходи несуть у собі високий ризик швидкого поширення вірусу».

Відкриття театрів, кінотеатрів і дитячих розважальних центрів, заплановане на 1 жовтня, буде перенесено на 1 листопада.

Що стосується проведення виборів і передвиборчих заходів (у Грузії 31 жовтня відбудуться парламентські вибори - УНІАН), то, за словами глави уряду, обмеження не поширюються на агітаційні заходи і проведення передвиборчих кампаній.

Прем'єр також заявив про початок другої хвилі зараження коронавірусом і підкреслив, що ситуація в Грузії перебуває під контролем і причин для паніки немає.

МОЗ і лікарняний сектор Грузії повністю готові до приймання пацієнтів.

«Сьогоднішні 57 випадків захворювання і 44 випадки, зафіксовані вчора, прямо вказують на те, що епідеміологічна ситуація в країні поступово змінюється. Ми припускали початок другої хвилі, і ось цей процес почався. Тут важливо те, що немає причин для паніки, тому що ситуація перебуває під повним контролем», - сказав Гахарія.

За його словами, у перші дні епідемії в Грузії проводили в середньому по 150 ПЛР-тестів на день, але сьогодні це число сягає 6 тис.-7 тис., а в майбутньому збільшиться до 10 тис. тестів в день.

За даними на 10 вересня, в Грузії виявлено 57 нових випадків зараження коронавірусом і в цілому кількість інфікованих зросла до 1 тис. 830.

Читайте такожТрамп розповів, коли може бути готова американська вакцина проти COVID-19

Новини на тему: