У Великій Британії за минулу добу було зареєстровано понад 17 тис. хворих на COVID-19 / фото REUTERS

У Європі у п'ятницю, 9 жовтня, вперше з початку пандемії коронавірусу було офіційно підтверджено понад 100 тис. випадків захворювання на COVID-19 за добу.

Як повідомляє Deutsche Welle, останнім часом кількість нових випадків захворювання неухильно зростало по всій Європі.

Зазначається, що епіцентр спалаху перемістився до Великої Британії, Росії, Іспанії та Франції, де останнім часом щодня виявляли понад 10 тис. випадків захворювання.

Відео дня

У Великій Британії за минулу добу було зареєстровано понад 17 тис. хворих на COVID-19. У багатьох районах північної Англії, Вельсу та Шотландії запроваджені більш жорсткі карантинні обмеження.

Читайте такожКоронавірус у світі: кількість померлих зросла до понад 1,06 мільйона людей (карта)

Так, у п'ятницю в Росії був зафіксований найвищий щоденний рівень захворюваності з часу останнього рекорду в травні, що спонукало місцеву владу у Москві задуматися про закриття барів і нічних клубів.

Франція вже другий день поспіль фіксує понад 18 тис. випадків зараження коронавірусом на добу, що призвело до запровадження у лікарнях надзвичайного режиму і жорсткіших карантинних обмежень у найбільших містах країни.

На даний час в Європі зареєстровано понад 16 відсотків всіх випадків інфікування коронавірусом в світі і майже 22 відсотки смертей.

Коронавірус у світі: що відомо