IQOS застосовують для поліпшення громадського здоров'я / фото economist.com

Американська влада підтвердила, що повний перехід зі звичайних сигарет на IQOS «значно знижує вплив шкідливих і потенційно шкідливих хімічних речовин на організм», а його використання «доцільно для поліпшення громадського здоров'я».

Про це йдеться в повідомленні Управління по санітарному нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (Food & Drug Administration, FDA).

Читайте такожНовий IQOS 3 DUO: за вихідні розпродали двотижневий запас

Відео дня

7 липня регулятор авторизував продаж системи для нагрівання тютюну IQOS як «тютюнового виробу з модифікованим ризиком», підтвердивши цим наукові дослідження Philip Morris.

«Наявні докази на цей час: система IQOS нагріває тютюн і не спалює його; це значно знижує виділення шкідливих і потенційно шкідливих хімічних речовин; наукові дані показали, що повний перехід від звичайних сигарет на систему IQOS значно знижує вплив шкідливих і потенційно шкідливих хімічних речовин на організм», - йдеться у висновках FDA.

Більш того, в управлінні зробили висновок, що використання курцями IQOS призведе до позитивних змін у здоров'ї суспільства в цілому.

«Дані показують, що продаж цих продуктів може допомогти дорослим курцям відмовитися від звичайних сигарет і знизити вплив шкідливих хімічних речовин, якщо вони повністю перейдуть на IQOS», - повідомив Мітч Зеллер, директор з маркетингу FDA.

Таким чином, роблять висновок в FDA, використання IQOS застосовується для поліпшення громадського здоров'я.

Система IQOS стала першим історії США тютюновим продуктом, який отримав дозвіл використовувати в просуванні твердження про «зниження рівня шкідливих і потенційно шкідливих хімічних речовин» і отримав статус «застосовується для поліпшення громадського здоров'я».

Важливо зазначити, що дозвіл на ці продукти вимагає від компанії проведення постмаркетингового нагляду і досліджень.

«FDA буде уважно стежити за тим, як споживачі використовують IQOS, щоб визначити, чи реалізовують ці продукти свій потенціал»,- зазначив Мітч Зеллер.

Нагадаємо, минулого року FDA дозволили продаж IQOS в США.