Ілюстрація / REUTERS

Люди з соціофобією мають низку відмінних рис у порівнянні з людьми без діагнозу. Серед них найчастіше виділяється емоційна нестабільність і інтроверсія.

Читайте такожДослідження виявили значні зміни в мозку у людей з депресією

Такого висновку дійшли вчені з Уппсальського університету. «Соціофобія, очевидно, має сильний зв'язок з особистістю людини, але при цьому є помітні відмінності», - розповідає професор Томас Фурмарк з факультету психології Уппсальського університету, голова дослідження, пише medikforum.

Відео дня

Вчені довго шукали зв'язок між особистісними факторами і ризиком розвитку психічних захворювань. Дослідження, проведене в Уппсальським університетом, показує, що особистісні характеристики тісно пов'язані з соціофобією.

У дослідженні взяли участь 265 осіб з діагнозом. Вони заповнили докладні анкети, для визначення їхніх особистісних характеристик. Їх порівняли з контрольною групою людей без діагнозу.

Результати показали, що люди з соціофобією мали значно відмінні риси особистості, зокрема, високий показник невротизму та інтроверсії, іншими словами, схильність до емоційної нестабільності і закритість від контактів. Одночасно з цим серед пацієнтів з діагнозом присутні помітні відмінності.

Так 33% від загального числа були одночасно дуже тривожними і інверсивними, 29% були інверсивними, але з меншим проявом тривожності, а решта 38% були тривожні, але при цьому близькі до екстраверсії.