Дієтолог заявив, що макарони краще їсти холодними / фото ua.depositphotos.com

Макаронні вироби, картопля і білий рис часто вважаються продуктами, що сприяють набору зайвої ваги.

Така думка склалася, оскільки вони крохмалисті, відрізняються високим вмістом простих вуглеводів і викликають різкий стрибок рівня цукру в крові. Але в інтерв'ю виданню Focus дієтолог Антьє Гал (Німецьке товариство харчування) пояснив, що після охолодження ці продукти стають набагато менш небезпечними в цьому плані.

"Дайте макаронам або картоплі охолонути, перш ніж з'їсти їх. Коли крохмалевмісні продукти стають холодними, їхній крохмаль перетворюється і стає стійким і може бути корисним нашому організму", - пояснив експерт.

За словами дієтолога, стійкий крохмаль холодних макаронів, картоплі або рису поводиться в організмі аналогічно клітковині. Він потрапляє в товсту кишку неперетравленим, де поступово розщеплюється активними бактеріями. Це зміцнює кишкову флору і позитивно впливає на травлення.

Читайте такожВчені назвали дієту, яка здатна захистити від маразму

Гал стверджує, що стійкий крохмаль запобігає надмірному підвищенню рівня цукру в крові. Організм виробляє менше інсуліну і, таким чином, також запобігається тяга до їжі.

Після охолодження крохмалисті продукти містять менше калорій, ніж тільки що приготовані, підкреслює дієтолог. Таким чином можна з'їсти на 20% калорій менше, передає medikforum.

Вас також можуть зацікавити новини