У ВООЗ повідомили, що гідрогенізована пальмова олія підвищує ризик виникнення серцево-судинних та онкозахворювань, зокрема у дітей. Саме тому організація закликає уряди країн виключити пальмову олію зі складу харчової продукції в усьому світі до 2023 року.
Як пише Час-Дій, в Україні пальмова олія використовується у молочній сфері для виробництва молоковмісних продуктів – сирні продукти, молочні консерви, тощо. Непоодинокі випадки використання “пальми” у солодковершковому маслі, хоча це заборонено законодавством.
Окрім цього, пальмову олію використовують в кондитерській сфері, олійно-жировій, хлібобулочній промисловості, а також у сфері громадського і дитячого харчування. Деякі великі компанії в Україні заради мільйонних прибутків додають у продукти у десятки разів більшу від норми дозу “пальми” всіляко збільшуючи шанси на розвиток у населення серцево-судинних захворювань, а також онкозахворювань серед дітей.
Дієтологи радять категорично не споживати продукти, що мають у своєму складі "гідрогенізовану пальмову олію" дітям і не зловживати дорослим.
Вас також можуть зацікавити новини
- На Одещині іноземне судно скинуло в море понад 8 тонн пальмової олії (фото)
- Названо продукти, від яких потрібно відмовитися жінкам після сорока років
- В Ізраїлі вчені відродили древній фрукт, якому понад 2 тисячі років (відео)
- Депутати пропонують заборонити використання пальмової олії у молочній продукції, дитячому харчуванні та шоколаді - законопроект (відео, фото)