Британія починає вакцинацію підлітків проти COVID-19: будуть прищеплювати клінічно вразливих дітей / фото REUTERS

Великобританія починає вакцинувати від COVID-19 підлітків від 12 років. Однак щеплення отримають не всі діти цього віку.

Як повідомляє Sky News, міністр з вакцин Надхім Захаві повідомив депутатам, що Об'єднаний комітет з вакцинації та імунізації (JVCI) рекомендує прищеплювати від коронавірусу клінічно вразливих підлітків.

Це означає, що дітям у віці від 12 до 15 років з важкими неврологічними розладами, синдромом Дауна, імуносупресією і множинними або важкими порушеннями навчання буде запропонована вакцина Pfizer-BioNTech. Також дітям того ж віку, які живуть з людиною з ослабленим імунітетом, також буде запропонована вакцина від коронавірусу. При цьому наголошується, що JVCI не радить прищеплювати здорових дітей, тому уряд цього робити не буде.

Відео дня

Читайте такожВчені дослідили ефективність "CoronaVac" для дітей

JVCI вважає, що COVID-19 рідко викликає важкі захворювання у дітей без супутніх захворювань і мінімальна користь для здоров'я від пропозиції дітям загальної вакцинації проти COVID-19 не переважує потенційних ризиків.

Однак деяким здоровим підліткам все ж буде запропонована вакцина від коронавірусу. Це стосується тих осіб, яким залишилося менш ніж три місяці до 18-річчя.

Нагадаємо, що у Великобританії скасували карантинні обмеження. Однак захворюваність коронавірусом в цій країні висока.

Вакцинація дітей від коронавірусу: що відомо