Деякі вчені висловили стурбованість з приводу зняття обмежень / фото REUTERS

"День свободи" у Британії. Там скасували останні карантинні обмеження. Маски більше не вимога, а лише рекомендація. Не буде обмежень на кількість людей під час сімейних і громадських заходів. Відкриваються нічні клуби. Ці обмеження збиралися скасувати ще 21 червня. Однак відклали на місяць через поширення Дельта-штаму.

На сьогодні у Британії від COVID-19 вакцинували дві третини дорослих - 87,8% дорослих отримали перше щеплення від COVID-19, при цьому уряд також виконав завдання з вакцинації двох третин дорослого населення двома дозами до 19 липня, повідомляє Reuters.

При цьому агентство зазначає, що антиковідні обмеження скасовують, попри новий сплеск випадків коронавірусної хвороби, викликаний штамом Delta. Кількість нових випадків зараження перебуває на найвищому рівні з січня.

Деякі науковці висловили стурбованість щодо зняття обмежень з огляду на високий рівень захворюваності, значну частину населення, яка ще не повністю вакцинована, і прогнозованого зростання числа госпіталізацій і смертей.

Читайте такожУ Нідерландах через спалах коронавірусу закрили нічні клуби

Прем'єр-міністр Борис Джонсон заявив, що завдяки вакцинації у Сполученому Королівстві значно знизилась захворюваність COVID-19 і смертність, і що літо - найкращий час для відновлення економіки.

За даними Центру системних досліджень та інжинірингу при Університеті Джонса Гопкінса, Велика Британія перебуває на 7-му місці в світі за кількістю хворих COVID-19. З початку пандемії у Сполученому Королівстві захворіли 5 455 276 осіб, померли майже 129 тис.

Вас також можуть зацікавити новини: