Вакцинація проти COVID-19 зменшує ризик госпіталізації / фото REUTERS

У Великобританії стверджують, що вакцинація проти COVID-19 (двома дозами) зменшує ризик потрапляння до лікарні з індійським штамом на 93%. Невакциновані люди ризикують бути госпіталізованим більше, ніж у попередні хвилі.

Як пише Daily Mail, дослідники переконують, що це надає додаткові докази на прискорення вакцинації проти коронавірусу восени.

Дані системи охорони здоров'я Англії показують, що лише сім з 9427 людей, які були інфіковані новим штамом, потрапили до лікарні, навіть попри те, що ці люди отримали дві дози вакцини від Pfizer. Наголошується, що ризик госпіталізації для невакцинованих людей з новим індійським штамом є в 2,6 рази вищим, ніж раніше.

Відео дня

Читайте такожВеликобританія відмовиться від паспортів вакцинації всередині країни - ЗМІ

Експерти наголошують, що дві дози необхідні для захисту від індійського штаму. Натомість одна доза є на 20% менш ефективною проти мутації COVID-19.

Попри сплеск випадків, науковці та міністри також наголошують, що ризик госпіталізації є у 10 разів меншим для вакцинованих людей, ніж для нещеплених осіб.

Зазначимо, що індійський варіант коронавірусу поширюється вдвічі швидше, через що невакциновані люди будуть частіше заражатися.

Мутація коронавірусу: що відомо