В Туреччині погіршується ситуація з коронавірусом \ фото REUTERS

У популярній серед українських туристів країні - Туреччині зафіксовано найвищий рівень захворювання на коронавірус за останні чотири місяці.

За останню добу, 14 вересня, у країні виявили майже 28 тис. нових випадків коронавірусу. Цей показник найвищий з травня.

Рекордно висока й смертність від коронавірусу. Зокрема, жертвами хвороби за добу стали 276 людей.

Читайте такожУ Туреччині виявили перші випадки штаму "Дельта плюс" одразу в трьох містах

Епідситуація в країні почала погіршуватися з середини липня, коли в Туреччині у розпал туристичного сезону скасували більшість карантинних обмежень. Наразі ситуацію виправити не може навіть активна кампанія вакцинації, хоча в Туреччині принаймні одне щеплення отримали понад 80% населення.

Між тим, 8 вересня стало відомо, що в країні зафіксували перші два випадки зараження новим штамом коронавірусу "Мю". Про це повідомив міністр охорони здоров'я країни Фахреттін Коджа. При цьому він зазначив, що варіанти коронавірусу "Дельта" і "Дельта плюс" найбільш поширені у країні. Також міністр додав, що влада покладає надію на вакцинацію, яка дозволить не вдатися до локдауну.

Крім цього, турецькі готелі почали надавати знижки туристам, які повністю щеплені від COVID-19 або отримали хоча б одну дозу препарату. Кампанія знижок почалася в готелях Каппадокії, і наразі поширилася на інші туристичні регіони.