Ізраїль послаблює карантин / фото REUTERS

В Ізраїлі сьогодні почався перший етап виходу з жорсткого карантину.

Разом із тим влада підкреслює, що більшість карантинних заходів залишаються чинними, повідомляє Newsru.co.il.

Читайте такожУ Празі з'явився особливий готель-лише для хворих на COVID-19На першому етапі: відновлюють роботу дитячі садки, відкриються малі підприємства, які не ведуть прийом відвідувачів; кафе та ресторани почнуть надавати послуги take away; знято обмеження на відлучення від місця проживання більш ніж на 1000 метрів; відкриються національні парки й пляжі; відкриються площа біля Стіни Плачу і Храм Гробу Господнього для молитов у невеликих групах; знято заборону на похід у гості при дотриманні обмеження на скупчення людей; дозволено збиратися на відкритому просторі до 20 осіб, у приміщенні – до 10 осіб.

Відео дня

У ніч на 16 жовтня відновлено авіасполучення відповідно до програми "відкрите небо" (як це було до введення загального карантину). Відновилися польоти з Ізраїлю 30 зарубіжних авіакомпаній. У будівлі аеропорту знову, з певними обмеженнями, працюють кафе та ресторани.

Впровадження наступного етапу послаблень почнеться не раніше ніж за два тижні.

Жертвами коронавірусу в Ізраїлі з початку епідемії стали понад 2,2 тис. осіб

Загалом з початку пандемії в країні було виявлено понад 300 тис.тих, що заразилися. При цьому зараз заражені понад 33 тис. осіб.

Коронавірус в Ізраїлі, що відомо:

  • Жорсткий локдаун в Ізраїлі ввели з 25 вересня.
  • До того, 18 вересня, Ізраїль першим у світі ввів повторний карантин через побоювання, що система охорони здоров'я не впорається зі зростаючою кількістю інфікованих.
  • Перший карантин тривав з березня по травень. У вересні в країні знову стала збільшуватися кількість хворих.