Олімпійські кільця в Токіо / REUTERS

Голова Союзу японських лікарів Наото Уеяма попередив, що проведення Олімпійських ігор в Токіо цього літа може призвести до появи "олімпійського" штаму коронавірусу.

Відповідну заяву він зробив 27 травня, передає Reuters.

"Всі різні мутантні штами вірусу, які існують в різних місцях, будуть зосереджені і зберуться тут, в Токіо. Ми не можемо заперечувати можливість навіть нового штаму вірусу, який потенційно може з'явитися після Олімпійських ігор. Якщо така ситуація станеться, це може означати навіть токійський олімпійський штам вірусу, що було б величезною трагедією і чимось, що може стати об'єктом критики навіть протягом 100 років", - сказав він на прес-конференції.

Відео дня

Читайте такожБайден наказав спецслужбам зайнятися розслідуванням походження коронавірусу

Зараз Японія готується до продовження надзвичайного стану на більшій частині країни. За словами чиновником, його можуть скасувати буквально за кілька тижнів до відкриття Олімпійських ігор, яке заплановане на 23 липня.

Член Міжнародного олімпійського комітету Джон Коутс заявив, що Олімпіада може проводитися навіть в умовах надзвичайного стану. Однак Уеяма обурений такими заявами.

"Що стосується цих заяв, то жителі Японії дійсно дуже сердяться на це, і це тим більше стосується медичних працівників", - сказав Уеяма.

Олімпійські ігри-2020: що відомо про головну спортивну подію літа

  • Олімпійські ігри повинні були пройти в Токіо влітку 2020 року
  • Навесні 2020 року Міжнародний олімпійський комітет оголосив про перенесення літніх Олімпійських ігор на 2021 рік у зв'язку з пандемією COVID-19.
  • Спортивні ігри збережуть приставку "2020" в маркетингових цілях.
  • Ігри пройдуть з 23 липня по 8 серпня.