Ілюстрація / REUTERS

США на даний момент є найбільш постраждалою від коронавірусу країною у всьому світі. Влада уклала першу угоду про поставку вакцини від COVID-19, в якій вказана ціна за одиницю продукції.

Вартість препарату визначили з контракту Штатів з німецькою компанією BioNTtech і американської Pfizer про постачання 100 млн доз вакцини BNT162 від коронавірусу. Сума контракту - 1,95 млрд доларів, повідомляє Главред з посиланням на Reuters.

Таким чином, ціна одного щеплення від коронавірусу складе близько 19,5 долара. Отримати потрібно дві дози вакцини.

Відео дня

Читайте такожУ ВООЗ спрогнозували, коли почнеться вакцинація людей від коронавірусу

Таким чином, ціна одного щеплення від коронавірусу складе близько 19,5 долара. Отримати потрібно дві дози вакцини.

"Середня вартість вакцини проти грипу становить близько 40 доларів. <...> Це (ціна на вакцину від COVID-19, - ред.) добре в порівнянні. Це добре у рамках розумного", - заявив засновник некомерційної організації Центр медицини в громадських інтересах Пітер Піттс.

Зазначається, що плату за препарат братимуть лише в тому випадку, якщо вакцина виявиться ефективною і безпечною.

Як повідомляв УНІАН, головний санітарний лікар Віктор Ляшко раніше заявив, що Україна отримала перше комерційну пропозицію з Японії про продаж вірогіднї вакцини від китайського коронавірусу COVID-19.

За його словами, вакцина проти коронавірусу в Україні може коштувати близько тисячі гривень.

"Вакцина буде коштувати $20 – близько 500 грн одна доза. І потребує саме їхня вакцина дворазового введення. Ще проводяться клінічні дослідження", – зазначив Ляшко.