Вакцину від коронавірусу компанії Pfizer почали доставляти по світу / фото REUTERS

Американська авіакомпанія United Airlines почала доставляти чартерними літаками вакцину від коронавірусу компанії Pfizer.

Як пише видання Daily Mail, про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на поінформовані джерела.

Читайте такожPfizer і BioNTech подали заявку на використання вакцини від коронавірусу

Відео дня

Зазначається, що доставка літаками необхідна для швидкого розповсюдження вакцини по світу у разі, якщо препарат буде схвалений органами регулювання.

Повідомляється, що компанія Pfizer планує зберігати перші партії вакцин на складах у штатах Мічиган та Вісконсін, а також у Бельгії та Німеччині, куди вони будуть доставлені чартерами.

"Pfizer також планує десятки вантажних рейсів і сотні доставок на вантажівках щодня, щойно влада країн надасть погодження", - йдеться в повідомленні.

Вакцина проти коронавірусу: що відомо

  • 9 листопада розробники німецької фармацевтичної компанії BioNTech спільно з американською корпорацією Pfizer під час третьої фази випробувань вакцини від коронавірсу домоглися найкращого показника ефективності, показавши 90-відсотковий результат.
  • Згідно з прогнозами, компанії виготовлять 50 млн доз вакцини у 2020 році і понад 1 млрд - в 2021-му.
  • 17 листопада прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що влада очікує на отримання близько 8 млн доз вакцин від COVID-19 вже в другому кварталі 2021 року.
  • Шмигаль зазначив, що Міністерство охорони здоров’я постійно веде переговори зі світовими компаніями щодо закупівлі партій вакцин. За його словами, серед цих компаній є Pfizer і Moderna, які заявили про успішні випробування своїх вакцин.
  • З початку пандемії в Україні на COVID-19 захворіла 709701 людина, померли 12093. Учора було виявлено 16294 нових хворих.