
Для того, аби дізнатися, чи червона ікра натуральна, потрібно залити її гарячою водою. Якщо ця білкова ікра справжня, то розчин буде мутний, але якщо це желатинова або якась інша, то рідина буде розчинятися. Про це розповіла експертка з якості харчових продуктів Олена Сидоренко в ефірі "Київ24".
"На несправжній ікрі зверху буде плавати шар жиру, бульйон, який є всередині такої ікри", - зазначила вона.
Експертка наголосила, також часто буває таке, що змішують натуральну і штучну ікру, але продають за ціною натуральної.
"Оболонка натуральної ікри тріскається, а штучної просто розчиняється, а також більш жорстка", - підкреслила Сидоренко.
Крім того, фахівець порадила звертати увагу на смак ікри.
"Справжня ікра має ніжний, невиражений смак, ледь-ледь рибний. Тоді як штучна має досить грубий, рибний смак", - додала вона.
Експертка каже, що краще обирати ікру саме в скляних тарах, адже жерстяна банка може бути "котом в мішку".
"Якщо вже купувати ікру, то, щоб видно було, що там. Але справа у смаку, адже деякі споживачі мені пишуть: "ми звикли до цього смаку, який нам відомий з консервантами". Але якщо вже там є консервант, то він має бути лише один", - підсумувала Сидоренко.
Інші поради щодо здоровʼя
Раніше дієтологи розповіли, що їсти, щоб покращити травлення. За їхніми словами, до переліку таких трав і спецій увійшли куркума, фенхель, кмин, аніс та мʼята перцева.
Також дієтологи пояснили, які продукти, крім курки, мають високий вміст білка. Такими продуктами виявилися лосось, фільтрований (грецький) йогурт, сочевиця, тофу, консервований тунець та інші.