Які продукти можна їсти ввечері / depositphotos.com

Ми всі звикли думати, що на ніч їсти ні в якому разі не можна - шлунок чинитиме опір. Насправді, ця теорія має свої "але". УНІАН розібрався, в чому нюанс нічних перекусів і готовий розповісти, що можна їсти на вечерю і не товстіти.

Так що, якщо вам здається, що хтось постійно потайки вшиває ваші джинси - швидше читайте статтю.

Що з'їсти на вечерю - варіанти безпечної їжі

Чим перекусити вночі / depositphotos.com

З кожним з нас трапляється подібне - лягаєш спати і довго перевертаєшся в марних спробах відправитися в царство Морфея. В голові вкрадливим голосом хтось абсолютно безпардонно стверджує, що піти з'їсти шматочок ковбаски - це не злочин. 

Відео дня

Читайте такожЯйця: користь і шкода, рекомендації дієтолога, перелік рецептівІ мало хто з тих, хто нині живе, володіє достатньою силою волі, щоб протистояти такому тиску, тому, не бажаючи бути розсекреченим і засудженим раптово домочадцями, що раптово прокинулись, в непроглядній темряві йде на кухню шарудіти упаковками.

Насправді, нічого поганого в нічному перекусі немає, якщо вибирати легкі продукти, наприклад:

  • Банани - містять триптофан, калій, а також безліч вітамінів і антиоксидантів, що допомагають швидше заснути.
  • Індичка - значна доза протеїну і селен, який покращує якість роботи щитовидної залози. Додатково - той же триптофан, що і в бананах.
  • Білий рис - у складі має вітамін В1 і фолієву кислоту, а також високий глікемічний індекс - показник, який визначає, як швидко глюкоза потрапляє в кров. Всі продукти з високим індексом покращують якість сну, правда, після їх вживання потрібно почекати годину перш, ніж лягати спати.
  • Сир - ідеальний продукт для тих, хто погано засинає. У ньому, як і в індичці з бананами, міститься триптофан. Він регулює фази сну і дає сигнал організму про те, що потрібно відправлятися в ліжко.
  • Йогурт - багатий кальцієм, тому зміцнює кістки і зуби. Крім того, кальцій допомагає виробляти мелатонін з триптофану. Загалом, якщо у вас в організмі знижений рівень мелатоніну, ви можете довго не засипати, а йогурт вирішить проблему.
  • Яйце - мало калорій, багато триптофану. До того ж, їх нескладно приготувати, якщо раптом вам вночі захочеться омлет.
  • Вишня - крім протизапального ефекту, сік вишні містить деяку кількість триптофану. Для нічного перекусу - ідеальний варіант, відчуття тяжкості в шлунку не отримаєте точно.

 Що не можна їсти перед сном - заборонені продукти

Відмовтеся від цих продуктів вночі / depositphotos.com

Якщо ви відчуваєте, що у вас є порушення сну, то подумайте над внесенням поправок в свій раціон. Ми розуміємо, що все нижчеперелічене - це неймовірно смачно, але в добі можна знайти більш підходящий час для подібної їжі.

Кофеїн уповільнює процес засинання, проганяє втому. Кава, шоколад, енергетики, чорний і зелений чаї - все це краще залишити на ранок.

Жирна їжа - це категоричне "ні" не тільки тому, що вона шкідлива в принципі, але і тому, що вибираючи її в якості нічного перекусу, можна отримати розлад шлунка. Єдиний виняток - жирна риба, бажано, червона і не раніше, ніж за годину-дві до сну.

Алкоголь має в складі етанол, який негативно впливає на фази швидкого сну, завдяки яким ми бачимо сновидіння. Вживаючи алкоголь на ніч, ви змушуєте мозок працювати понаднормово, через що не відпочиваєте.

Читайте також: